logo vp

logo info

 

Overige info over verzekeringen

Een reden om  naar uw zorgverzekering en uw tandartsverzekering te kijken? U vindt veel informatie op: www.vergelijkmondzorg.nl of www.allesoverhetgebit.nl
 
Een goed alternatief voor de aanvullende verzekeringen

In onze praktijk zien wij steeds meer patiënten die onverzekerd zijn of die overwegen hun aanvullende tandartsverzekering op te zeggen. De veel gehoorde klacht is dat men jaar na jaar meer premie betaalt dan zorg ontvangt. En dat de aanvullende tandartsverzekering over het algemeen een laag bedrag vergoedt en ook nog eens voor slechts 80% uitkeert.

Niet verzekerd zijn is misschien geen probleem voor wie zijn mondzorgkosten altijd goed uit eigen zak kan betalen. Maar wij merken dat niet iedereen zich zo prettig voelt bij die onverzekerde situatie.

Er is een alternatief, waarbij een persoonlijk budget voor mondzorgkosten wordt gecombineerd met een voordelige verzekering voor gebitsschade bij ongevallen. Dit alternatief heet ixorg en is een initiatief van de KNMT, de beroepsorganisatie van Nederlandse tandartsen.

Bij ixorg bouwen patiënten een persoonlijk budget op voor hun mondzorgkosten in combinatie met een goedkope calamiteitenverzekering. Zo betalen ze alleen voor werkelijke kosten en bij een calamiteit zijn de kosten gedekt tot 10.000 euro. Wellicht kan ixorg u helpen om mondzorg voor u toegankelijk en betaalbaar te houden. Wilt u weten of ixorg wat voor u is? Kijk op www.ixorg.nl voor meer informatie.